Actueel

Nederlanders laks over verzekeringen

Ondanks de economische recessie kijken Nederlandse huishoudens niet of nauwelijks of zij te veel betalen voor hun verzekeringsproducten. Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben hun verzekeringsportefeuille de afgelopen drie jaar niet bekeken.

Lees verder...

Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

SNS REAAL is met de Stichting Woekerpolis Claim, Stichting Verliespolis, de Vereniging van Effectenbezitters, de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging Consument & Geldzaken een compensatieregeling overeengekomen voor klanten die vóór 1 januari 2008 een individuele particuliere beleggingsverzekering hebben afgesloten.

Lees verder...

Meeste brandschades door kortsluiting

Ook dit jaar heeft Dolmans Calamiteiten Diensten onderzoek gedaan naar de oorzaken van brandschades in particuliere woningen gedurende de periode 15 december 2008 t/m 15 januari 2009. Hoewel het een relatief 'rustige' jaarwisseling was, zijn er toch veel kleine branden geweest.

Lees verder...

Samenwonenden weten weinig over overlijdensrisico

AMSTELVEEN - Bijna de helft van de mensen die hun partner verliezen, gaat er door onwetendheid financieel op achteruit. Vooral jongeren zijn nauwelijks op de hoogte van overlijdensrisico's.

Lees verder...

De kredietcrisis

Het zal u niet zijn ontgaan: de financiële sector is hard getroffen door de kredietcrisis. Dit is in de eerste plaats natuurlijk een dankbaar onderwerp voor de media. De kranten stonden de afgelopen tijd dan ook bol van alarmerende berichten, de één met een nog zorgwekkender kop dan de ander.

Lees verder...

Zorg tijdens uw vakantie in het buitenland

Gaat u dit najaar naar het buitenland op vakantie? Dan wilt u uiteraard onbezorgd genieten. Maar het kan gebeuren dat u in het buitenland medische hulp nodig hebt. Gelukkig hebt u daarvoor een uitstekende zorgverzekering via De Laat Assurantiën.

Lees verder...

Marktwerking stuwt ziekenhuiszorg op

De marktwerking in de ziekenhuiszorg wordt geleidelijk ingevoerd. In 2006 golden voor ongeveer 10% van de behandelingen vrije tarieven. In 2008 wordt dat 20% en in 2009 zal helemaal per behandeling worden betaald.

Lees verder...

'Roy-data' officieel in gebruik

Roy-data, een digitaal systeem voor het uitwisselen van royementsgegevens van autoverzekeringen, is op 2 juli officieel in gebruik genomen. Motorrijtuigenverzekeraars en gevolmachtigden hoeven voortaan geen 'papieren' royementsverklaringen meer te versturen als een verzekerde van autoverzekeraar wisselt.

Lees verder...

Eén op de tien reizigers onverzekerd

Eén op de tien reizigers sluit nooit een reisverzekering af. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Lees verder...

Vakantietijd

Vele Nederlanders zijn weer volop bezig met de voorbereiding van de vakantie. Graag wijzen wij u nog even op het volgende:

• In de meeste gevallen zal u bij uw creditcardbetalingen in het buitenland een PIN-code nodig hebben. Veel Nederlandse creditcards hebben al een PIN-code, maar het kan ook zijn dat u deze PIN-code voor de vakantie nog even moet aanvragen bij uw bank.

Lees verder...

De Europese Zorgpas (EHIC)

Met ingang van 01-01-2006 is het ook in Nederland mogelijk een Europese gezondheidskaart oftewel een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen. De EHIC wordt in een aantal andere landen binnen de EEG al langer uitgegeven.

Lees verder...

Meer grote branden in 2006

Het aantal grote branden (met een schade van meer dan één miljoen euro) is in 2006 toegenomen ten opzichte van 2005, maar haalt niet meer de extreem hoge aantallen van een paar jaar geleden.

Lees verder...

Update de basisverzekering

Uitkering no-claim
Verzekerden die in 2006 minder dan € 255,00 aan zorgkosten vanuit de basisverzekering hebben gemaakt, hebben recht op een no-claimteruggave. Alle verzekerden ontvangen binnenkort informatie over deze no-claimteruggave. Heeft u bijvoorbeeld € 150,00 aan zorgkosten gemaakt, dan heeft u straks recht op een no-claimteruggave van € 105,00. Omstreeks 1 april 2007 zal deze no-claimteruggave teruggestort worden. Deze teruggave is alleen van toepassing op verzekerden die 18 jaar of ouder zijn.

Lees verder...

Voertuigcriminaliteit neemt ook in 2006 af

De voertuigcriminaliteit is in 2006 opnieuw afgenomen. In totaal werden er 18.161 voertuigen gestolen. Dat komt neer op een daling van 8% ten opzichte van 2005. Opvallend is dat de diefstal over de hele linie daalde. In 1995 werden er nog 32.802 voertuigen ontvreemd.
In 2006 werden er 12.821 personenauto`s gestolen (1.023 minder dan in 2005).

Lees verder...

WIA nauwelijks verzekering bij arbeidsongeschiktheid

De Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (Wia) biedt volgens het blad Intermediair nauwelijks verzekering bij arbeidsongeschiktheid. Uit onderzoek van de Stichting van de Arbeid blijk dat werknemers die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn een kans van 62 procent hebben om binnen twee jaar na hun ziekte te worden ontslagen.

Lees verder...

De pensioenwet

Op 1 januari 2007 maakt de huidige Pensioen- en Spaarfondsenwet (PSW) plaats voor een nieuwe Pensioenwet. Pensioen is voor veel ouderen een belangrijk onderdeel van het inkomen. Voor mensen ouder dan 65 jaar bestaat het inkomen op dit moment voor ongeveer de helft uit AOW en voor de andere helft uit pensioen.

Lees verder...

De basisverzekering in 2007

Vanaf 1 januari 2007 wordt de Basisverzekering uitgebreid met extra dekkingen: De eerste IVF-behandeling komt weer terug in de Basisverzekering. In totaal worden in 2007 de eerste drie IVF-behandelingen vergoed via de Basisverzekering.

Lees verder...

Pensioen valt vaak tegen

Nederlanders kunnen vanaf hun pensioendatum gemiddeld maar op 45 tot 50% van hun laatstverdiende salaris rekenen. "De mythe van 70 procent moet de wereld uit", aldus pensioenadvocaat Theo Gommer. "Dat haalt niemand in Nederland."

Lees verder...