Actueel

'Helft tegen verhoging AOW-leeftijd'

De meningen over de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar lopen sterk uiteen, ook binnen partijen. De helft van de kiezers is tegen en de andere helft voor. Dat meldt Maurice de Hond zondag op basis van een opiniepeiling. Vooral mensen die PVV en SP stemmen zijn tegen de voorgenomen verhoging. Van de PVV-aanhang is tachtig procent tegen, bij de SP is dat zeventig procent.

Lees verder...

Kabinet wijst hogere pensioenleeftijd af

Het kabinet neemt het voorstel van de commissie-Bakker om vanaf 2016 de pensioenleeftijd geleidelijk op te trekken naar 67 jaar, niet over. De regering wil eerst meer mensen tot hun 65ste aan het werk krijgen en de praktijk van het vervroegd pensioen uitbannen. Dat was afgelopen vrijdag de reactie van minister Donner van Sociale Zaken op het rapport van de commissie-Bakker over een hogere arbeidsdeelname.

Lees verder...

'Werken tot 67 jaar voor hetzelfde pensioen'

DEN HAAG - Om te bevorderen dat werknemers in de toekomst doorwerken tot hun 67ste, moet niet alleen de AOW-leeftijd omhoog, maar moet ook de pensioenopbouw worden beperkt. Gepensioneerden moeten daarnaast gaan meebetalen aan hun AOW. 
 
Dat staat in het advies "Naar een toekomst die werkt", dat de commissie-Bakker maandag aan het kabinet heeft gepresenteerd. Het bevat 43 voorstellen om tot 2016 zo’n 400 duizend extra mensen aan het werk te helpen. De commissie, onder leiding van TNT-topman Peter Bakker, werd eind vorig jaar in het leven geroepen om een kabinetscrisis te voorkomen. Regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie stonden toen lijnrecht tegenover elkaar in de kwestie rond versoepeling van het ontslagrecht.

Lees verder...

Samenwonende jongeren lopen pensioen mis

ZEIST - Samenwonende jongeren lopen veel geld mis, doordat ze niet weten dat ze hun partner bij hun pensioenfonds moeten aanmelden. Ruim een derde van de partners van jongeren die bij een pensioenfonds zijn aangesloten, hebben geen recht op het zogeheten partnerpensioen, omdat de relatie bij het pensioenfonds onbekend was.

Lees verder...

Werkgever geeft weinig informatie over pensioen

Slechts een kwart (25%) van de werkgevers informeert het personeel actief over het pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Pensioenkijker.nl. Maar volgens de Pensioenwet zijn werkgever en pensioenfonds samen verantwoordelijk zijn voor de informatie voor de werknemer.

Lees verder...